Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ЗАШТО САМ БАШ КАРЛОВАЧКИ ЂАК

ЗАШТО САМ БАШ КАРЛОВАЧКИ ЂАК

Марија Растовић, I6

Карловачка гимназија је прворођена гимназија у нашој држави. Основана је 1. новембра 1791. године. Много наших познатих људи су је похађали а неки од њих су Бранко Радичевић, Јован Стерија Поповић и Јован Суботић. Oва гимназија је данас позната по томе да је сваки ученик који је похађа, посебан и уникатан. У њој не постоје групице већ је свако другачији, али као заједница су сви исти. 

Одлучила сам да постанем карловачки ђак због великих могућности које ова гимназија пружа. Добијамо прилику да научимо више језика, искусимо културу и историју другог народа и проживимо како је то бити у школи ји која нам је стварно као друга кућа у којој имамо једну велику породицу. 

Ово искуство, да постанемо део једне велике заједнице се дешава једном у животу. За разлику од основне школе, овде се осећам прихваћено за то што стварно јесам. Овде сви имамо сличне интересе и то нас приближава. 

Сваки тренутак проведен у школи испуњен је смехом и радошћу. Сви смо сложни и увек је неко ту за тебе, од других ученика па све до професора. 

Не могу много ствари да кажем о свом искуству пошто ја сама не похађам дуго ову школу, али имам тај осећај да ће  деца која седе са мном сваки дан у клупи  да проживе са мном сваки тренутак у будућности. Као да нам је било суђено да се упознамо. То одражава чињеница да смо за овако мало времена направили толико сећања које ћемо тешко заборавити и радујем се будућим искуствима са мојим новим пријатељима.


Не бих никада променила своју одлуку о уписивању ове школе. Мислим да је ово за сада најбоља одлука коју сам донела.. Толико генрација је проживело исто ово искуство и изашли су из ове гимназије као једна велика породица.

Оставите одговор