Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » КЊИГЕ – МЕСТО У КОМ ЖИВЕ РЕЧИ

КЊИГЕ – МЕСТО У КОМ ЖИВЕ РЕЧИ

Књиге препоручује: Мина Хаџић, I3

Књиге су центар речи сваког језика. Оне нас ослобађају од некад досадне реалности. Помажу нам да научимо нешто ново и и уче нас како да избегнемо неке грешке у животу.

          Прочитала сам много занимљивих књига из којих сам доста и научила. Три књиге које су ми неповратно промениле живот су три тинејџерске, наизглед једноставне књиге.

     Прва  је ,,Криве су звезде“, Џон Грин (Вулкан)

 Прича прати тинејџерку Хејзел којој је дијагностикован тумор. У Групи за подршку упознаје дечка Огастуса који се пре неколико година излечио од исте болести. Заједно одлазе у Амстердам, град који ће им променити живот. Огастус је учи да живот уме да буде сладак чак и кад је горак.
            Друга књига зове се ,,Невидљива“ Шерон Хас Роут (Вулкан)
Главна јунакиња је девојка Вики. Викина најбоља другарица се одселила и њена самоћаhttp://Књиге су центар речи сваког језика. Оне нас ослобађају од некад досадне реалности. Помажу нам да научимо нешто ново и упозоравају нас на грешке које тада можемо избећи. Прочитала сам много занимљивих књига из којих сам много и научила. Три књиге које су ми неповратно промениле живот су три тинејџерске, наизглед једноставне књиге. Назив прве књиге је ,,Криве су звезде“. Прича прати тинејџерку Хејзел којој је дијагностикован тумор. У Групи за подршку упознаје дечка Огастуса који се пре неколико година излечио од исте болести. Заједно одлазе у Амстердам, град који ће им променити живот. Огастус је учи да живот уме да буде сладак чак и кад је горак. Друга књига зове се ,,Невидљива“. Ради се о девојци по имену Вики. Викина најбоља другарица се одселила и њена самоћа постаје неподношљива. Она тада одлучује да измисли лажан идентитет на друштвеним межама. Врло брзо добија пратиоце и почиње да живи паралелним животом, а како расте број њених пратилаца све је јасније да постоји много људи који се осећају исто као и она. Да би помогла њима и себи мора да скупи храброст и суочи се са својим највећим страховима. Живот чиниш једноставнијим ако прихватиш то што јеси. Последња књига зове се ,,Све о мојој сестри“. Породица је јединствена веза између људи. После сестрине смрти петнаестогодишња Лорел се затворила у себе. Њена породица се распала и ништа више није исто. Да би преболела смрт своје сестре, она почиње да пише писма сестриним идолима. Упознаје ново друштво, праве пријатеље, због којих се осећа посебно. Помажу јој да схвати да не може променити прошлост, да треба да ужива у садашњости и да је будућност у њеним рукама. На том дугом и болном путовању она открива себе и почиње поново да живи. Нема лепшег осећаја него чути своје срце како куца. Јер једино што је у животу стално су промене. постаје неподношљива. Она тада одлучује да измисли лажан идентитет на друштвеним межама. Врло брзо добија пратиоце и почиње да живи паралелним животом, а како расте број њених пратилаца све је јасније да постоји много људи који се осећају исто као и она. Да би помогла њима и себи мора да скупи храброст и суочи се са својим највећим страховима.
Живот чиниш једноставнијим ако прихватиш то што јеси.
           Последња књига зове се ,,Све о мојој сестри“ Aва Делаира (Вулкан) 
Породица на јединствен начин повезује људе. После сестрине смрти петнаестогодишња Лорел се затворила у себе. Њена породица се распала и ништа више није исто. Да би преболела смрт своје сестре, она почиње да пише писма сестриним идолима. Упознаје ново друштво, праве пријатеље, због којих се осећа посебно. Помажу јој  да схвати да не може променити прошлост, да треба да ужива у садашњости и да је будућност у  њеним рукама. На том дугом и болном путовању она открива себе и почиње поново да живи.
  Нема лепшег осећаја него чути своје срце како куца.
           Јер једино што је у животу стално су промене. 

Оставите одговор