Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ЗАШТО САМ БАШ КАРЛОВАЧКИ ЂАК

ЗАШТО САМ БАШ КАРЛОВАЧКИ ЂАК

Софија Ђурђев, I6

Карловачка гимназија – то је најстарија гимназија у Србији где стичеш пуно знања не само за језике, већ и за живот. Мене су још од малена занимали језици. Мој отац ме је на неки начин подржавао и подстакао да упишем гимназију. У дугој историји ове школе и неке важне личности су такође завшиле Карловачку,  као што су Бранко Радичевић, наш велики песник, Јован Стерија Поповић и тако даље.

Фото: М. А.

Овде су деца другачија, сви смо једно и нико никада неће бити сам. Осећам да ћу овде стећи пријатеље до краја живота.  У гимназији не само да стичеш много знања већ је мени она једна од најлепших школа које сам икад видела. Када сам је први пут угледала била сам запањена њеном спољашњом и унутрашњом лепотом. Ходници, специфична врата, учионице једноставно ми се све допада.

Али зашто сам ја баш карловачки ђак? Зато што желим да научим немачки, енглески и норвешки који учим факултативно. Зашто? Зато што желим да ми у средњој буде лепо.

Зашто? Зато што желим да проведем сваки тренутак срећна у гимназији. Све те жеље сам имала пре него што сам пошла у школу и ево пролази време, ја срећна проводим дане, учећи моје жељене језике и проводим сваки тренутак лепо са својим другарима који ме воле и цене онакву каква сам.

 Драго ми је да сам одабрала праву средњу школу за мене и надам се да ће ми и у будућности овде бити дивно!

Оставите одговор