Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ЈЕЗИК ПОПУТ ТОПЛОГ КАПУТА

ЈЕЗИК ПОПУТ ТОПЛОГ КАПУТА

Константин Куленовић I2

Магија долази у више облика. Неки воле да свирају и оплемењују наше уши и да сликају своје звучне приче. Неки воле да плешу брзо или споро , вешто или смотано и да им тело прича , а неки вају нове светове писањем свом стрпљивом, папирнатом пријатељу који их гледа са радног стола. Све у свему , магија је као жена у шареним капутима која прати сваку особу.


Магија поседује разне капуте разних дебљина и разних боја за свакакве дане и улоге. Њен омиљен капут, који не поседује само она, јесте топао током најсуровије зиме и сигуран у време најбешњег невремена.Облачимо га у тренуцима када нисмо свесни да нам треба, а тај капут је језик.

Језик може бити груб као бетон или нежан као свила. Може бити древан и пун мудрости или млад и пун енергије. Нема везе какав, сваки језик је магичан на свој начин. Сваки језик нам може заголицати машту и дати штит у најбеднијим тренуцима, али не требамо занемарити мађионичара који нам голица машту. У свима нама је магија и свако може преспети своја осећања и посадити своја мишљења на папир и зато служи језик. Ту на памет пада један језик који се истиче због своје магије. Снажан, мелодичан и мудар језик, мењао је своје лице у игри времена , али је његов дух тврдоглаво остао непромењен.
Тај језик диже људе да плешу и свирају, да причају маштовите, старе приче од старих усана до младих ушију. Постао је део мене и мог идентитета. То је мој језик.

Оставите одговор