Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » КАРЛОВАЧКА ГИМНАЗИЈА – МОЈ ИЗБОР

КАРЛОВАЧКА ГИМНАЗИЈА – МОЈ ИЗБОР

Елена Станковић, I5

У избору средње школе нисам имала многог дилема. Заправо, за мене је постојала само једна  опција, и то је била Карловачка гимназија. Већ од 5. разреда сам одлучила да упишем ову школу. Током наредне четири године моја жеља се није мењала, само понекад нисам била сигурна да ли сам довољно добра за ову школу.

Фото: М.А.

Одлучила сам да покушам, и сада, након само месец  дана сам потпуно сигурна да нисам погрешила. Одлазак из свог града, одвајање од родитеља, пријатеља и старих навика ни мало није било лако. Карловачка гимназија ми из дана у дан помаже да се прилагодим свим великим променама, и подсећа ме на разлог због ког сам заправо ту где јесам, и на моју неизмерну жељу за тим. Сећам се када сам пре неколико година  први пут крочила у ову школу. Била сам задивљена тиме што сам видела. Карловачка је школа у којој  нема стереотипа и предрасуда,  већ нас прихвата онакве какви јесмо заправо. Помаже нам, као и многим генерацијама пре нас, да израстемо у зрелу личност. Из дана у дан прати наше промене и напредовање, и поноси се тиме.

Заиста је част бити члан најстарије гимназије, и имати ту мугућност да у њој одрастамо и уживамо, а на нама је да дамо све од себе, и одбранимо и оправдамо сјај и позицију чувене Карловачке гимназије.

Оставите одговор