Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » НЕСТАНАК ГЛАСА

НЕСТАНАК ГЛАСА

Аутор: Анастасија Белић, I5

У једној фамилији, живи 4 гласа: М,Т,Б и С, али и њихов љубимац О. М и Т су мама и тата, док су Б и С брат и сестра. Живели су срећно, на једном малом острву и у још мањој кућици. Свако је имао своју собу, своју столицу, као и прибор.

Једног дана, Б и С су кренули у школу. Б је од почетка тог дана било веома тужно. Сви су били зачуђени, јер је Б увек било весело и умиљато, те су се многи забринули. Чак кад је дошао у школу, никоме се није ни јавило.

Време је одмицало. Дошао је и последњи час. Када је учитељица ушла у учионицу, затекла је све сем гласа Б. Веома се забринула и упитала је остале да ли знају несто о њему, али сви су ћутали.

Убрзо је кренула потрага за гласом Б. Претражена су сва места, али ни трага ни гласа. Међутим, неко од гласова је вриснуо. Сви су потрчали да види о чему је реч. Када су стигли, затекли су глас Б са својим љубимцем. Многи су били збуњени. Тада је глас Б објаснио свима причу.

Гласу Б је случајно побегао његов љубимац О. Нико није знао сем њега а и превише се бојао да било коме то призна тај дан. Био је веома уплашен реакције гласова М и Т али и забринут за љубимца О. Затим, пред почетак последњег часа, угледао је глас О како је тужно лежао испред школе, те је потрчао да га ухвати и да га за то време врати кући.

Када се вратио кући, испричао је својим родитељима целу ситуацију. И ако је мислио другације, нико није имао оштру или лошу реакцију, већ су се сви смејали. Од тог дана су, као и сваки претходни, живели испуњени срећом и љубави.

 

Оставите одговор