Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ОСЕЋАМ ДА ОВДЕ ПРИПАДАМ

ОСЕЋАМ ДА ОВДЕ ПРИПАДАМ

Соња Малетић, I5

У једном малом граду на брду, на десној обали Дунава налази се један градић. У том градићу испред велике раскрснице, налази се једна зграда, једна школа, гимназија Карловачка.

M.A.

Када сам ишла у основну школу слушала сам разне приче о једној лепој згради у Сремским Карловцима. Причали су ми њој сви, родитељи, учитељи па чак и људи који су је само у пролазу видели. Након што сам чула све те приче и ја сам желела тамо да идем.

Рекли су ми да је то најбоља међу школама и да тамо не могу сви, то је место само за вредну и упорну децу. Сад, сад сам и ја карловачки ђак. Али зашто баш Карловачка гимназија од свих језичких школа које постоје? Је ли зато што је близу? Или можда зато што су рекли да је најбоља? Да ли можда што сам хтела да побегнем од математике, и физике? Не, није ни због чега наведеног. Зашто сам ја баш карловачки ђак?

Дуго сам размишљала на ту тему, и искрена да будем има јако много разлога. Наравно један од разлога је био што јако волим језике и знам да бих у гимназији своје знање усавршила, такође чула сам и за јако добре професоре, који подржавају сву децу и проналазе њихове таленте. Али  шта је највећи разлог који одговара на питање свих знатижељних, зашто баш Карловачка гимназија?

Једноставно је, тражила сам школу у којој се сви уклапамо и сви смо поједнаки. Овде су сви  различити и нико те не гледа чудно због начина облачења, или хода, или начина приче, сви су своји. То је била и прва ствар на коју сам помислила када је неко рекао Карловачка гимназија, нешто другачије и нешто што се се разликује од свих других. Ова школа ми је пружила осећај припадности.

Дакле зашто сам баш карловачки ђак? Зато што се осећам као да ту припадам.

 

Оставите одговор