Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ЗАШТО САМ ПОСТАЛА КАРЛОВАЧКИ ЂАК

ЗАШТО САМ ПОСТАЛА КАРЛОВАЧКИ ЂАК

Исидора Панић, I6

 Још као мала, често сам са родитељима одлазила у Сремске Карловце. Сремски Карловци су једно дивно место са лепим грађевинама, али мени је баш та једна жуто-црвена зграда привлачила пажњу. Била сам веома радознала каква је то зграда, па су ми моји родитељи објаснили да је то школа иду деца која воле да уче језике.

Фото: М.А.

Још у вртићу сам почела да учим немачки језика и заинтересовала сам се за њега јер ми се много свидео. Наставила сам да га учим и током целе основне школе. Брзо је прошло тих осам година и дошло је време да се определим за неку средњу школу. Код мене није било много дилеме јер сам знала да треба да упишем школу која се базира на језицима, а то је баш та црвено жута зграда из мог детињства. Приликом уписа у гимназију, први пут сам крочила унутра и одушевила се ентеријером зграде.  Позитиван први утисак и дан данас траје и сваки тренутак боравка у њој одише позитивном атмосфером на сваком кораку.

Врло сам поносна што сам ученик једне такве гимназије јер сматрам да ће ми она пружити могућност да проширим видике што се тиче страних језика и да ће ми у будућности са тим знањем многа врата бити отворена. Још више сам поносна што сам део ове школе и дуге традиције коју су створили велики учени људи као што су: Бранко Радичевић, Јован Стерија Поповић, Димитрије Давидовић…

 

 

Оставите одговор