Карловачки ђаци о значају писане речи
Почетна » ВЕЛИКА ПОРОДИЦА КАРЛОВАЧКИХ ЂАКА

ВЕЛИКА ПОРОДИЦА КАРЛОВАЧКИХ ЂАКА

Дора Сланкаменац, I4

    Не слутећи да ћу успети да упишем школу коју сам одувек желела, нисам могла да верујем када сам видела своје име на листи првака Карловачке гимназије. Преда мном је била селидба из Београда у Нови Сад у град коме се враћам након седам година. Није ми тешко пало да спакујем све ствари и кренем у ново поглавље, средњу школу.

    Бити ђак најстарије српске гимназије је велика част и признајем да су се дани проведени над књигом, припремајући се за пријемни испит, у потпуности исплатили. Пролазећи кроз дугачке ходнике, великих прозора и високих таваница, често имам осећај да сам на двору, а не у школи. Чак је и атмосфера опуштена, ученици су насмејани и спремни за рад, а професори вољни да нам пруже квалитетно знање.

   Упознала сам нове другаре и обновила пријатељство са другарицама из вртића. Иако ми школа није у близини, увек заједно путујемо аутобусом и забављамо се. Изабрала сам Карловачку гимназију како бих могла да учим оно што ме занима, разне језике и друштвене предмете. Сви професори се труде да нам пренесу своју дугогодишње искуство и да нам се у потпуности посвете. Како би учинили часове интересантнијим, често нам градиво спроводе кроз разне логичке игре и интерактивне задатке.Штавише, поред чувара, нашу школу чувају неколико паса, мачака и корњача, који ми измаме осмех  када сам нерасположена.

    Поносна сам јер сам ученица гимназије са најдужом традицијом. Верујем да ће ми ова школа донети једно прелепо искуство и пријатеље за цео живот. Драго ми је што ћу после толико успешних генерација и ја стећи знање под кровом ове импозантне грађевине и постати део велике породице карловачких ђака.

 

Оставите одговор